Op vrijdag 31 augustus 2012 ging de eerste Forumdag door. Deze dag werd georganiseerd door en voor leden van het Paarden Begrijpen Premium Forum van Marijke de Jong. Het doel van deze dag was forumleden een kans bieden om elkaar te ontmoeten (face-to-face) en aan uitwisseling te doen.

Het opzet bestond uit een dag gevuld met verscheidene demo’s/lezingen van leden, elk vanuit hun eigen specialisatie. Het aanbod was zeer gevarieerd: van shiatsumassage bij paarden, over paardenpersoonlijkheden, tot het aanpassen van zadels. Zelf was ik gevraagd om een demo te geven over het systeem van Antoine de Bodt.

Mijn demo bestond uit een kort stukje theorie met de essentie van Antoine’s aanpak, met nadien de praktijkomzetting. Hiervoor kreeg ik de hulp van Sjors, het paard van een medeforumlid. Een paard dat in het verleden reeds door Antoine getraind werd wegens kreupelheid. Aangezien ik Sjors helemaal niet kende, was het wel wat spannend hoe dit zou verlopen. Al gauw bleek Sjors, naast linksgebogen, een superpaard te zijn. Hij hielp me om het publiek te laten proeven van het rechtrichten zoals Antoine me heeft aangeleerd.

En zo kwamen we met een heel arsenaal aan onderwerpen in contact. Elk vanuit een andere invalshoek, maar allemaal met hetzelfde doel: een paard dat zich goed voelt en dat ook uitstraalt. Een mooi voorbeeld van kruisbestuiving en dus zeker voor herhaling vatbaar!

Volgende week breng ik nog 3 dagen in Nederland door om de laatste hand te leggen aan de instructeursopleiding van Marijke de Jong. Nadien gaan we in rechte lijn naar het eindexamen, waarin ik zal moeten aantonen dat ik zowel het rechtrichten als trainer alsook als lesgever onder de knie heb. Wordt vervolgd!

Share