Op zaterdag 11 februari stond het examen sportmassage van Massage Hippique op het programma. Dit examen bestond uit theorie, spieren met functies stickeren en een volledige paardenmassage in praktijk omzetten.

Ik kreeg het paard Ascent als examenpaard. Hij was vrij lang gebouwd en had een doorhangende rug. Zijn grootste pijnpunten zaten dan ook over zijn volledige rug en op de gluteus. Verder was hij vrij druk in zijn hoofd door het heen-en-weer geloop van paarden in de gang. Ik liet er me niet door afschrikken en was honderd procent op het paard gefocust.

Ik ben op alle onderdelen geslaagd en dus mag ik me voortaan sportmasseur voor paarden noemen. In maart volgt nog een vervolgopleiding Integratieve paardenmassage, waarin we onder andere paarden leren stretchen en mobiliseren. Ook dan ben ik weer van de partij !

Share