Het belang van een correct rijkunstig evenwicht is in de paardensport nog teveel miskend. Een bewijs hiervan is het groot aantal “probleempaarden” dat ik dagelijks tegenkom met de meest uiteenlopende symptomen (kreupel, ongewild versnellen, headshaken, steigeren, bokken…), en de meestal hardhandige, foute manier om dit te willen oplossen. Een heel groot aantal problemen wordt namelijk vaak veroorzaakt doordat ruiters en trainers geen rekening houden met de natuurlijke scheefheid van het paard.

De enige structurele oplossing hiervoor is het rechtrichten van het paard. Om deze manier van werken meer bekendheid te geven en te tonen dat correct paardrijden helemaal niet moeilijk is, wil ik een reeks gratis demo’s rond rechtgericht paardrijden organiseren.

Het doel van deze demo’s is om jullie kennis te laten maken met een manier van rijden en/of longeren waarbij ik toon hoe een paard vanzelf de rug ontspant als het paard verticaal recht is, en vervolgens een voorwaarts-neerwaartse tendens aanneemt.

Voorafgaand aan de praktijk is een inleidend deeltje theorie, waarin ik meer informatie geef over de natuurlijke scheefheid en tot welke problemen dit allemaal kan leiden.

In totaal zal ik vijf gratis demo’s geven, waarbij ik de volgorde van aanmelding aanhoud. Hierbij wil ik me vooral richten op manege’s, trainingsstallen, een groep recreatieruiters,… Deze demo’s kunnen plaatsvinden doorheen heel België. Mocht je een demo willen organiseren in het buitenland kan dit zeker en vast bekeken worden.

Ook demo’s over de academische manier van rechtrichten kunnen georganiseerd worden.

Ben jij geïnteresseerd om deze demo mee te organiseren, of heb je een groep van mensen die zich interesseert in het rechtrichten, en heb jij een locatie ter beschikking die hiervoor geschikt is, neem dan contact op via info@garystals.be

Share