Na een lange zoektocht naar een geschikt paard kwam ik in december 2010 het paard Gibson tegen.  Het was een jonge schimmel BWP ruin van 4,5 jaar oud, springgefokt. Ik was op slag verliefd toen ik hem zag, bovendien was hij erg braaf onder het zadel. Verder voldeed hij helemaal niet aan de eisen die ik voorop gesteld had voor een eigen paard. Hij kende weinig, was mager, weinig en ongelijk gespierd en uitgesproken links gebogen (maar die term kende ik toen nog niet). Ik dacht dat alles wel opgelost zou geraken met de juiste zorgen, liefde en training…

Mijn paard werd erg dominant in omgang en ook bij het rijden namen de problemen toe. Op de rechter hand zetten mijn paard zijn hoofd helemaal naar buiten, pakte rechts vast en haalde zijn schouder naar binnen. Ik kon niet meer netjes in de hoefslag  rijden en voltes op de rechter hand lukten al helemaal niet.  Aan de longe, op de rechter hand, ging mijn paard liever steigeren dan voorwaarts te lopen.

In de zoektocht naar een juiste training, kwam ik in november 2011 bij Gary terecht. Al snel bleek het goed te klikken tussen mijn paard, Gary en mij. Ik voelde me goed bij de trainingen en mijn paard duidelijk ook.  De vooruitgang was al snel te merken. Mijn paard ging mooier bewegen, zijn beenwerk werd duidelijk beter, hij leerde zich ontspannen, ging beter op zijn eigen beentjes lopen en  hij pakte rechts niet meer vast.  Na enige tijd merkte ik dat mijn paard er ook fysiek beter begon uit te zien, hij kreeg  meer spieren.  Mijn paard werd eindelijk PAARD!

Ook ik leerde veel bij. Gary vertelde me zaken die ik nog van geen enkele instructeur gehoord had. Hij leerde me paardrijden met gevoel. Bovendien is Gary iemand die altijd rustig is en dit ook overbrengt op mij. Hij is positief ingesteld en sluit de les altijd af op een positief punt, waardoor ik en mijn paard steeds een goed gevoel hebben aan het einde van de les.

Ik besef nu hoe belangrijk het rechtrichten is. Het zijn de fundamenten van je huis, op een huis zonder fundamenten kan je niet bouwen en met een scheef paard kan je niet rijden!

Bedankt Gary!!

Op de foto’s links zie je mijn paard op de dag van de verkoop.

Op de foto’s rechts zie je mijn paard vandaag. Je zou bijna niet zeggen dat het over hetzelfde paard gaat…

Share